Фото: mil.in.ua

Білорусь заявляє, що польський вертоліт двічі перетнув кордон: реакція Варшави

У четвер, 28 вересня, Міністерство оборони Білорусі опублікувало заяву, в якій заявило, що "польський вертоліт двічі порушив повітряний простір Білорусі". Польща це заперечує.

Про це повідомляє на RMF24.

"Близько 15:20 літак перетнув кордон Республіки Білорусь. О 16:22 гелікоптер знову порушив державний кордон, пролетівши на глибині 300 метрів", — повідомили в Міноборони Білорусі.

Реакція Польщі

Оперативне командування Збройних сил Польщі відреагувало на ці обвинувачення. 

"Інформуємо, що сьогоднішня заява білоруської сторони про нібито перетин польським гелікоптером кордону не відповідає дійсності", — йдеться в повідомленні.

За даними польських військових, це підтверджується записами диспетчерських та радіолокаційних станцій.

"Вся інформація, яка надана ЗМІ, щоразу піддається глибокому аналізу та детально вивчається. Проте інформація, надана ЗМІ до білоруського режиму завжди потрібно підходити з обережністю та виваженістю, оскільки він часто був елементом провокації та дезінформував громадськість", — заявили в Польщі.

Варто зазначити, що 1 вересня білоруські прикордонники також заявили про порушення їхнього повітряного простору з боку Польщі. Інцидент трапився нібито за участю гелікоптера Мі-24. За даними білоруської сторони, польський військовий вертоліт на гранично малій висоті перетнув державний кордон, залетів на глибину до 1200 метрів на територію Білорусі, а потім повернувся назад.

Нагадаємо, 1 серпня два вертольоти Білорусі порушили державний кордон Польщі. Перетин кордону стався у районі прикордонного села Біловеж. У міністерстві оборони Польщі уточнили, що гелікоптери летіли на дуже низькій висоті. Через це їх не зафіксували радіолокаційні системи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.09.2023 21:37