Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Білоруські гелікоптери порушили кордон Польщі: реакція Міноборони

У вівторок, 1 серпня, два вертольоти Білорусі порушили державний кордон Польщі. Перетин кордону стався у районі прикордонного села Біловеж.

Про це йдеться в заяві прес-служби Міністерства оборони Польщі.

У відомстві уточнили, що гелікоптери летіли на дуже низькій висоті. Через це їх не зафіксували радіолокаційні системи.

"Після подання командирами та начальниками служб висновків з аналізу ситуації було встановлено, що сьогодні, 1 серпня, сталося порушення повітряного простору Польщі двома білоруськими гелікоптерами, які проводили навчання поблизу кордону. НАТО було проінформовано про інцидент", — зазначають у відомстві.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак закликав збільшити кількість солдатів на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, зокрема бойові вертольоти.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко "передумав" разом з "вагнерівцями" нападати на Польщу. Диктатор заявив, що "пожартував" про наміри бойовиків ПВК "Вагнера" поїхати "на екскурсію в Жешув".

Зазначимо, що найманці приватної військової компанії "Вагнера" повинні негайно прибути у табори, розташовані у Республіці Білорусь. Їх відкликає з відпусток особисто засновник ПВК Євген Пригожин. На 5 серпня сплановані невідомі заходи "вагнерівців" під особистим керівництвом Пригожина.

29 липня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що понад сотня найманців приватної військової компанії "Вагнера" вирушили до Сувальського коридору. Він обʼєднує територію балтійських країн з Польщею та відокремлює Калінінградську область Росії та Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 01.08.2023 21:59