Фото: росЗМІ

Лукашенко зробив нову заяву про напад "вагнерівців" на Польщу

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко "передумав" разом з "вагнерівцями" нападати на Польщу. Диктатор заявив, що "пожартував" про наміри бойовиків ПВК "Вагнера" поїхати "на екскурсію в Жешув".

Про це повідомляє білоруське видання БЕЛТА.

Лукашенко вважає, що влада Польщі має дякувати йому за те, "що ми запросили до себе цих бійців". За його словами, загалом ПВК "Вагнера" нараховує нібито 30 тисяч бойовиків.

"Я пожартував, що "вагнерівці" між собою перешіптуються: на екскурсію в Жешув сходимо. Чому? Тому що техніка й озброєння йшли з Жешува туди, де під Бахмутом воювали ці "вагнерівці". Там загинули тисячі їхніх хлопців. І вони це їм не пробачать. Тому нехай моляться, що ми тримаємо їх, ще якось забезпечуємо. Інакше вони без нас би просочилися туди і вломили б так цьому Жешуву і Варшаві, що мало б не здалося. Тому мені дорікати не треба, а нехай скажуть спасибі", — заявив білоруський диктатор.

Нагадаємо, найманці приватної військової компанії "Вагнера" повинні негайно прибути у табори, розташовані у Республіці Білорусь. Їх відкликає з відпусток особисто засновник ПВК Євген Пригожин. На 5 серпня сплановані невідомі заходи "вагнерівців" під особистим керівництвом Пригожина.

В українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

29 липня прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що понад сотня найманців приватної військової компанії "Вагнера" вирушили до Сувальського коридору. Він обʼєднує територію балтійських країн з Польщею та відокремлює Калінінградську область Росії та Білорусі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 01.08.2023 18:46