Більше 1 млн пенсіонерів отримають додатково понад тисячу грн. до розміру пенсій

01 СЕРПНЯ 2017 14:02

Усі додаткові надходження до Пенсійного фонду будуть направлені першочергово на підвищення пенсій. Таким чином, більше мільйона пенсіонерів отримають додатково понад тисячу гривень до розміру пенсій.  Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Міністерство соціальної політики України.

За словами заступника Міністра соціальної політики України, невід'ємною частиною реформи пенсійної системи залишається стабілізація Пенсійного фонду, але першочерговим завданням є підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян. 

 

«Рішення, які були впроваджені Урядом у рамках підготовки до проведення пенсійної реформи, призвели до збільшення надходження ресурсів до Пенсійного фонду. І ці ресурси будуть направлені, в першу чергу, не на перекриття дефіциту Пенсійного фонду, а на збільшення розміру пенсійного забезпечення, яке ми плануємо провести вже 1 жовтня цього року», - під час брифінгу в Будинку Уряду на тему «Перспективи впровадження пенсійної реформи» заявив Микола Шамбір.

Він повідомив також про те, що механізм осучаснення пенсій стосуватиметься 5,6 млн пенсіонерів, а загалом підвищені пенсії отримають 9 мільйонів громадян. При цьому, розмір підвищення пенсій буде визначатися індивідуально, в залежності від показників зарплати та стажу кожної людини. Таким чином, більше мільйона пенсіонерів отримають додатково понад тисячу гривень до розміру пенсій.

 

 

Суспільство, 01.08.2017 14:02