Фото ілюстративне зі соцмереж

Біля Чернігова потемніла вода в Десні, зафіксовано масовий замор риби: що відбувається

На ріці Десна поблизу Чернігова склалася критична екологічна ситуація. Там потемніла вода та фіксується масовий замор риби. Проте місто не споживає воду з ріки, тому загрози життю та здоров‘ю чернігівців немає.

Про це заявив виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако, опублікувавши відповідний пост у своїх соціальних мережах.

"Станом на сьому ранку 9 вересня на Золотому березі (центральний пляж Чернігова) спостерігається незначний неприємний запах. У річці вода темного кольору. Місцями масовий замор риби", — зазначив він.

За його словами, в місті відбулося засідання оперативного штабу. Рибу будуть збирати та відвозити на утилізацію в заздалегідь визначене місце. Щодо цього питання працюють міські служби, екологи та Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

"Відвідування пляжу ми заборонили минулого тижня. Муніципальна варта контролює ситуацію на місці. Посилено контроль за продажем усіх видів риби в місті. Також працює станція аерації комунального підприємства "Чернігівводоканал" у районі переправи", — додав виконувач обов’язків міського голови Чернігова.

Він також знову наголосив, що Чернігів не споживає воду з річок, місто використовує воду зі свердловин. Тому, за словами Олександра Ломака, загрози життю та здоров‘ю чернігівців немає.

Нагадаємо, нещодавно на Одещині на узбережжя Національного природного парку "Тузлівські лимани" мертвого дитинча дельфіна — білобочку. А неподалік, у Грибівці, дельфіна афаліну. Доктор біологічних наук і начальник науково-дослідного відділу національного парку Іван Русєв зазначив, що внаслідок використання гідролокаторів або сонарів на російських кораблях створюються потужні хвилі, які негативно впливають на здоров'я тварин. Дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводить з ладу їхні органи навігації й ехолокації, вони отримують акустичну травму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.09.2024 15:19