Біля «стін» львівської мерії проходять акції проти Саакашвілі

06 ВЕРЕСНЯ 2017 12:47

Як стало відомо журналістам TrueUA, з власних джерел із Львова,  в даний момент проходить акція з вимогою до влади не впускати до України Михаїла СААКАШВІЛІ та не  підтримувати безлад на кордоні.

Учасники акції під будівлею мерії вимагають не підтримувати заходи, які заплановані 10 вересня у зв’язку з приїздом Михаїла СААКАШВІЛІ, інформує TrueUA.

Нагадаємо, М. СААКАШВІЛІ заявив, що 10 вересня повертається в  Україну через пункт пропуску «Краківець», що на українсько-польському кордоні.

Адвокати М.СААКАШВІЛІ заявили, що на кордоні буде розгорнуте наметове містечко на підтримку їх лідера. Люди готові перебувати «під кордоном» стільки часу скільки на це буде потрібно

В свою чергу помічник Голови Держприкордонслужби України Олег СЛОБОДЯН повідомив, що Держприкордонслужба діятиме в межах законодавства. «Незалежно від прізвищ, осіб, які мають недійсні документи, ми не можемо пропустити через кордон», - сказав він.

На цю ситуацію відреагував Президент України та зазначив: «До екс-голови Одеської ОДА Михайла СААКАШВІЛІ ставитимуться так само, як і до будь-якої особи, котра подала неправдиві відомості. Питанням можливого повернення СААКАШВІЛІ в Україну мають займатися МВС, міграційна та прикордонна служби».

Варто наголосити, що учора на прес-конференції в Києві, заступник міністра юстиції Сергій ПЄТУХОВ заявив: «Україна отримала запит про розшук, взяття під варту і екстрадицію Міхеїла СААКАШВІЛІ. Запит Головної прокуратури Грузії був адресований Міністерству юстиції України і Генеральній прокуратурі України».

Події, 06.09.2017 12:47