Колесников: дії Саакашвілі можуть позбавити Україну безвізу

31 СЕРПНЯ 2017 11:13

Намагання Міхеіла СААКАШВІЛІ прорватися до України на пункті пропуску саме на кордоні з ЄС не є випадковим. Про це в коментарі TrueUA заявив політичний експерт Юрій КОЛЕСНИКОВ.

Це створює небезпечний прецедент, адже ця ситуація може дати проросійським силам привід піднімати в Європарламенті питання про призупинення дії безвізу для українців.

– Зараз від різних політиків лунають, у тому числі, провокативні заклики до прикордонників не виконувати свої обов’язки. Це взагалі неприпустима ситуація. Підбурювання людей і військовослужбовців до протиправних дій на кордоні створюють небезпечний прецедент. Якщо на кордоні будуть відбуватися небезпечні провокації, це навряд чи сподобається європейській спільноті і цілком може слугувати підставою для порушення питання в ПАРЕ про призупинення дії безвізу, – пояснив КОЛЕСНИКОВ.

ЧИТАЙТЕ: У Грузії Міхеїлу Саакашвілі загрожує до 11 років ув’язнення

В свою чергу помічник Голови Держприкордонслужби України Олег Слободян на питання TrueUA відповів, що Держприкордонслужба діятиме в межах законодавства.

Незалежно від прізвищ, осіб, які мають недійсні документи, ми не можемо пропустити через кордон, - додав Слободян.

За інформацією Держприкордонслужби, станом на 31 серпня правом безвізових поїздок до кран ЄС уже скористалося 215 735 осіб.

Події, 31.08.2017 11:13