Фото: "Українська правда"

Блінкен у Києві зробив заяву про прогрес контрнаступу ЗСУ

У Києві держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Сторони обговорили ситуацію на фронті — це питання стояло першим на порядку денному зустрічей американського посадовця з представниками української влади.

Про це повідомляє прес-служба Держдепу США.

За словами Блінкена, США разом з іншими країнами "активізують зусилля для вирішення негайних завдань контрнаступу", а також для довгострокових зусиль на підтримку України. Також він повідомив, що президент США Джо Байден попросив його приїхати в Україну, щоб "рішуче підтвердити нашу підтримку". Блінкен додав, що глава Білого дому чекає на зустріч із Володимиром Зеленським в найближчому майбутньому.

"Я знаю, що ви напередодні були на передовій, і ми всі дуже хочемо почути вашу оцінку. І, безумовно, ми бачимо важливий прогрес, який зараз досягається в контрнаступі, і це дуже, дуже обнадіює", — сказав держсекретар.

Зазначимо, що Ентоні Блінкен анонсував виділення понад мільярд доларів на допомогу Україні. За попередньою інформацією, 665 мільйонів підуть на військові цілі.

Візит Блінкена у Київ: які головні меседжі хоче почути держсекретар США від української влади

В середу зранку, 6 вересня, державний секретар США Ентоні Блінкен з офіційним візитом прибув до столиці України. Спочатку він провів зустріч з главою Міністерства зовнішніх справ нашої держави — Дмитром Кулебою.

"Держсекретар США став першим колегою, який розпочав свій день у Києві з вшанування загиблих наших героїв на Берковецькому кладовищі. Це знак поваги до всіх українських воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу та право на життя", — написав Кулеба в Twitter.

Пообіді відбулася зустріч Блінкена із президентом Володимиром Зеленським. Аналітики CNN вказували, що головне, про що державний секретар США Ентоні Блінкен дізнаватиметься в Києві — це хід контрнаступу України. Таке питання стоїть першим на порядку денному зустрічей американського посадовця з представниками української влади.

Під час зустрічі з українською владою він заявив, що під час свого третього візиту з моменту російського вторгнення він знову "вражений надзвичайною хоробрістю та стійкістю українського народу, українських сил, керівництва України". Видання вказує, що візит головного дипломата Вашингтона також є можливістю для США й України домовитися про спільні дії перед Генеральною Асамблеєю ООН, яка відбудеться наприкінці вересня.

Нагадаємо, держсекретар США пробуде в Україні два дні. Завтра Блінкен, як зазначили в CNN, імовірно, відвідає ключові українські культурні пам’ятки. Однак американські медійники наголошують, що "плани мінливі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2023 22:26