На фото: Богдан Львова. Джерело: "Радіо Свобода"

Богдана Львова, у якого знайшли російський паспорт, поновили на посаді судді Верховного Суду

Суддю Богдана Львова, у якого знайшли паспорт громадянина Російської Федерації, поновили на посаді у Верховному Суді України. Таке рішення прийняв Київський окружний адміністративний суд 10 січня 2024 року.

Про це повідомляє "Суспільне".

"Київський окружний адміністративний суд 10 січня задовольнив позов екс-голови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдана Львова щодо поновлення на посаді судді", — йдеться у повідомленні.

Окрім того, суд постановив виплатити Львову середню зарплату за час вимушеного прогулу за період з 5 жовтня 2022 року. У Верховному Суді відмовились повідомити, чи планують подавати апеляцію на рішення Київського окружного адмінсуду.

Варто зазначити, що після засідання в коментарі журналістам Львов заявив, що загалом рішенням суду задоволений. Також він додав, що є громадянином України та у нього немає російського паспорта. Проте він не надав документальних підтверджень своїх слів.

"Мене себе переконувати не треба. Я знаю, що я є виключно громадянином України та у мене єдиний паспорт — громадянина України. Іншого паспорта у мене немає", — наголосив Львов.

Що відомо про громадянство судді Богдана Львова

У вересні 2022 року "Схеми" провели розслідування, у якому з'ясували, що Богдан Львова понад 20 років тому отримав громадянство Росії на підставі довідки військовослужбовця, а потім поновив паспорт по досягненню 45-річного віку у 2012 році. Сам він це заперечував.

Після цього, СБУ поінформувала Верховний суд про наявність у Львова громадянства Росії, на підставі чого голова Верховного Суду відрахував Львова зі штату суддів.

Крім того, після виходу розслідування, на сайті президента була зареєстрована петиція про позбавлення Львова українського громадянства, яка набрала 25 тисяч підписів. У відповідь президент Володимир Зеленський доручив Комісії з питань громадянства при Офісі президента перевірити наявність підстав для припинення українського громадянства Богдана Львова. З того часу про результати розгляду цього питання не повідомляли.

Нагадаємо, 18 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора Спеціалізованої  антикорупційної прокуратури та застосував запобіжний захід до ще одного судді Київського апеляційного суду, який разом з трьома іншими суддями цього суду підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів США за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.01.2024 15:59