Фото: соцмережі

Бойові дії в Ізраїлі: Іран підтримав бойовиків з Палестини

В суботу, 7 жовтня, радник Верховного лідера Ірану Алі Хаменеї підтримав атаку військових Палестини на територію ІзраїляСпецоперація бойовиків з Сектору Газа стала найбільшою за останні роки.

Про це повідомляє новинний сайт ISNA. Зазначається, що офіційної реакції Ірану на останні події ще не було.

"Ми вітаємо палестинських бійців. Ми будемо стояти поруч з палестинськими бійцями до звільнення Палестини і Єрусалиму", — заявив радник Верховного лідера Ірану Рахім Сафаві.

Наступ Сектору Газа на Ізраїль: що відомо

У суботу, 7 жовтня, на Ізраїль зі сторони Сектору Газа було випущено десятки ракет. Масований обстріл тривав близько 30 хвилин

Також на півдні Ізраїля відбуваються зіткнення армії з бойовиками Сектору Газа. За попередніми даними, Тель-Авів втратив контроль над однією зі своїх баз. Зазначається, що бойовики руху ХАМАС також захопили поліцейську дільницю у місті Сдерот та взяли в полон військових ізраїльської армії (кількість невідома).

ХАМАС закликав арабське населення Ізраїлю приєднуватися до "великої революції" і повідомив про знищення кількох одиниць військової техніки ізраїльської армії.

Армія Ізраїля оголосила про стан "готовності до війни". Як пишуть ЗМІ, за перші 20 хвилин операції з Сектору Газа було випущено п'ять тисяч ракет та боєприпасів. Ізраїль оголосив про призов резервістів. Щонайменше 40 осіб загинули і 740 отримали поранення з початку масованої атаки терористичного угруповання ХАМАС. Зазначається, що військові Палестини захопили також заручників із Ізраїлю. Офіційного підтвердження про це не було.

Своєю чергою прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу заявив, що після ранкової атаки ХАМАСу Ізраїль перебуває у стані війни. Бойовики із Сектору Газа заплатять за агресію високу ціну.

Президент Володимир Зеленський відреагував на бойові дії, які розпочалися в Ізраїлі. Глава держави сподівається, що порядок буде відновлено й терористи будуть знищені. За словами президента, у світі не можна давати жодного шансу терору, бо терор завжди є злочином не просто проти однієї країни чи його конкретних жертв, а проти людяності як такої та всього нашого світу.

У США засудили напад бойовиків ХАМАСу на Ізраїль. У Пентагоні заявили, що готові надати зброю ізраїльській армії для самозахисту.

Нагадаємо, Міністерство зовнішніх справ України створило оперативний штаб для допомоги українцям в Ізраїлі. Нещодавно там розпочалась активна фаза війни з бойовиками із Сектору Газа. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 07.10.2023 17:25