Бойовик полишив лави «ДНР» через грабежів та знущань над населенням з боку терористів

03 ЛИСТОПАДА 2017 10:39

На Донеччині судом звільнено від кримінальної відповідальності ще одного учасника Програми СБУ «На тебе чекають вдома», інформує TrueUA.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Донецької області у 2014 році, піддавшись на заклики пропагандистів «Новоросії», приєднався до незаконних збройних формувань «ДНР».

«Перебуваючи у складі бандформування, чоловік облаштовував незаконні блокпости бойовиків та залучався до забезпечення контрольно-пропускного режиму. Ставши свідком справжніх ідеалів «русского мира» – грабежів та знущань над цивільним населенням з боку терористів, він добровільно покинув лави бойовиків. Побоюючись кримінальної відповідальності за свої дії, він тривалий час переховувався на підконтрольній українській владі території», – йдеться на сайті СБУ.

Також повідомляється, що про Програму СБУ «На тебе чекають вдома» бойовик дізнався з телебачення та вирішив нею скористатись. Чоловік добровільно звернувся із заявою до правоохоронних органів, надаючи допомогу слідству. Після ретельної перевірки співробітники СБ України встановили, що чоловік не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняв інших злочинів.

«Розглянувши матеріали справи, Слов’янській міськрайонний суд Донецької області прийняв рішення про звільнення колишнього бойовика від кримінальної відповідальності. Наразі він знаходиться вдома зі своєю родиною», – наголосили в прес-центрі СБУ.

Події, 03.11.2017 10:39