Бойовики «Боко харам» 135 разів використали дітей як терористів-смертників

13 СІЧНЯ 2018 10:10

Незважаючи на мирні політичні перетворення в ряді країн Західної Африки, в регіоні як і раніше діють терористи і процвітає транснаціональна організована злочинність. Він став благодатним ґрунтом для незаконного обігу наркотиків та торгівлі людьми. В цілому ситуація в сфері безпеки в регіоні - від Малі до Нігеру і Нігерії - залишається дуже важкою. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН розповів Спеціальний представник Генерального секретаря по Західній Африці і Сахель Ібн Чамбас, повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Ібн Чамбас відзначив успіхи країн регіону в боротьбі з тероризмом. Разом з тим він підкреслив, що сьогодні потрібні більш дієві заходи з підтримки військової операції проти «Боко Харам», нагадавши про безчинства цього терористичного угруповання.

З вересня 2017 року бойовики «Боко харам» активізували свої вилазки на півночі Нігерії і в сусідніх з нею країнах. Тільки в листопаді 2017 роки від рук терористів загинули 143 людини.

Також члени «Боко-Харам» все частіше використовують дітей як терористів-смертників. У 2017 році було зареєстровано 135 таких випадків, що в п'ять разів більше, ніж в 2016 році. 

Події, 13.01.2018 10:10