Борис Джонсон приступив до формування нового уряду

14 ГРУДНЯ 2019 12:23

Після найбільшої за останні 30 років перемоги консерваторів на дострокових виборах у Великій Британії в центрі Лондона кілька сотень людей вийшли на антиурядовий мітинг, скандуючи «Борис Джонсон - не мій прем'єр-міністр!».

Партія Джонсона здобула впевнену перемогу на виборах, отримавши абсолютну більшість в Палаті громад - 365 місць.

Після оголошення підсумків голосування британський прем'єр заявив, що його основним завданням залишається вихід Великобританії з Європейського союзу. Виступаючи перед своєю резиденцією на Даунінг-стріт після візиту до королеви Джонсон сказав, що отримав її згоду на формування нового уряду, повідомляє Euro News.

Результати основного суперника консерваторів - Лейбористської партії - виявилися гіршими за останні 80 років. Її лідер Джеремі Корбін заявив, що результат «дуже сумний». У лейбористів тепер лише 203 крісла в Палаті громад.

Лідер Шотландської національної партії і перший міністр Шотландії Нікола Стерджен назвала успіхом досягнутий на виборах результат і пообіцяла, що поставить питання про повторному референдумі про незалежність Шотландії. У партії Стерджен 48 місць.

Для ліберальних демократів вибори завершилися невдало. Вони отримали всього 11 мандатів. Їх лідер Джо Суінсон втратила своє місце в парламенті і подала у відставку з поста голови партії.

Політика, 14.12.2019 12:23