Фото: ТСН

Брак лікарів і студентів: Центр нацспротиву розповів про проблеми рашистів на ТОТ

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях відчувають брак лікарів і не можуть набрати "студентів" на навчання у фейкових вищих навчальних закладах. Так, рашисти обіцяють потенційним студентам з-поміж місцевих мешканців "вступ без іспитів і стипендію", а на заочну форму відправляють колаборантів.

У Центрі національного спротиву пояснюють, що такі дії рашистів обумовлені імітацією "старту навчання".

Вказується, що окупаційна "адміністрація" відзвітувала про створення 29 фейкових університетів. "Ректори" мають підготувати вільні гуртожитки для "студентів" з інших регіонів, яким також дозволено "навчатись" без здачі іспитів. Фахівці наголошують, що це — продовження політики зміни демографічного складу.

"Москва "дозволила" маріонетковим "адміністраціям" не вимагати від лікарів, які погодяться на співпрацю, відомості про акредитацію та підтвердження про отримання іноземної освіти", — повідомили у ЦНС.

Нагадаємо, раніше Генштаб повідомляв, що росіяни на окупованих територіях привласнюють майно мирних громадян й все частіше вивозять їх у невідомому напрямку. Зокрема, у місті Старобільськ Луганської області так звана окупаційна "влада" використовує представників комунальних служб для заселення військовослужбовців російських окупаційних військ у квартири та будинки, що тимчасово залишили громадяни України. До того ж почастішали випадки вивезення мирних громадян у невідомому напрямку без жодних пояснень після вибіркових перевірок мобільних телефонів.

Також мер Мелітополя Іван Федоров повідомляв, що на окупованій території Запоріжжя росіяни знищують українські книжки. Загарбники це роблять у пришвидшеному режимі. Зокрема, рашисти вилучають українські книжки, забороняють українську історію. Окупанти також прибирають зі шкільної програми українську мову і літературу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2023 01:16