Фото: oblrada.dp.gov.ua

Бразилія візьме участь у саміті щодо України в Саудівській Аравії

Міністерство закордонних справ Бразилії підтвердило, що держава візьме участь у саміті щодо України в Саудівській Аравії. Він відбудеться на початку серпня.

Про це повідомляє Globo.

Зазначається, що Бразилія прийме запрошення на саміт. Проте наразі не відомо, хто увійде до складу делегації, яка представлятиме країну на заході.

Саміт у Саудівській Аравії: що відомо

Видання The Wall Street Journal 29 липня повідомляло, на початку серпня Саудівська Аравія планує провести мирні переговори між західними країнами, Україною та країнами, що розвиваються, включно з Індією та Бразилією.

Вже 30 липня керівник Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що наступна зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації ініціатив України з відновлення сталого та справедливого миру відбудеться незабаром у Саудівській Аравії. Переговори відбудуться між західними країнами, Україною та ключовими країнами, що розвиваються, включно з Індією та Бразилією. Дипломати, які беруть участь в обговоренні, повідомили, що переговори щодо України відбудуться 5 і 6 серпня в Джидді. Туди прибудуть високопоставлені чиновники із близько 40 країн.

Водночас CNN з посиланням на офіційних осіб США повідомило, що радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван має намір взяти участь у переговорах щодо Формули миру України, які відбудуться у Саудівській Аравії.

Нагадаємо, президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор запропонував запросити Росію на саміт в Саудівській Аравії. Він також закликав до припинення "ірраціональної" війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.07.2023 23:56