Фото: росЗМІ

Саміт щодо України в Саудівській Аравії: президент Мексики пропонує запросити Росію

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор запропонував запросити Росію на саміт в Саудівській Аравії. Він також закликав до припинення "ірраціональної" війни в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Мексиканський лідер заявив, що його країна візьме участь у переговорах щодо України тільки в тому разі, якщо на них будуть присутні обидві сторони.

"Якщо і Україна, і Росія погодяться шукати рішення для досягнення миру, ми візьмемо участь. Ми не хочемо, щоб російсько-українська війна тривала, це дуже ірраціонально", — заявив Обрадор.

Нагадаємо, 29 липня видання The Wall Street Journal повідомляло, на початку серпня Саудівська Аравія планує провести мирні переговори між західними країнами, Україною та країнами, що розвиваються, включно з Індією та Бразилією. Ймовірно, перемовини відбудуться 5 і 6 серпня в Джидді.

30 липня керівник Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що наступна зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації ініціатив України з відновлення сталого та справедливого миру відбудеться незабаром у Саудівській Аравії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.07.2023 19:59