Фото: росЗМІ

Саудівська Аравія готує велику зустріч для мирних переговорів щодо війни в Україні: чи буде Росія

На початку серпня Саудівська Аравія збирається провести мирні переговори між західними країнами, Україною та країнами, що розвиваються, включаючи Індію та Бразилію. Ймовірно, перемовини відбудуться 5 і 6 серпня в Джидді

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

В Саудівську Аравію прибудуть високопоставлені чиновники з 30 країн. Україна і західні офіційні особи, стверджують у виданні, сподіваються, що результатом цих перемовин стане мирний саміт наприкінці року. Очікується, що на саміті буде підписано документ із загальними принципами розв'язання війни в Україні, які потім дадуть старт майбутнім мирним переговорам із Росією.

"Це відбувається на тлі зростаючої боротьби між Кремлем і західними союзниками України за підтримку великих країн, що розвиваються, багато з яких займають нейтральну позицію щодо війни в Україні", — йдеться в статті.

Російська Федерація не братиме участь у саміті цього року. 

Нагадаємо, 28 липня президент Росії Володимир Путін заявив, що нібито хоче вести мирні переговори з Україною, однак "Київ та його союзники від перемовин відмовляються". Схожу заяву зробив і речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков. За його словами, РФ нібито залишається "відкритою для переговорів".

Водночас радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що Україна не сяде за стіл переговорів із країною-агресоркою до тих пір, поки Росія не виведе свої війська. Наразі жодні перемовини із РФ неможливі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.07.2023 22:48