«Brexit»: Угода буде укладена до жовтня?

23 ЛИПНЯ 2018 12:09

Угода про вихід Великобританії з ЄС може бути досягнуто до жовтня. Раніше міністр попередив Брюссель, що Лондон не буде платити ЄС узгоджені «відступні»  в розмірі 39 мільярдів фунтів стерлінгів, якщо сторонам не вдасться укласти торговельну угоду, повідомляє Euro News.

Домінік Рааб: «Переговори йдуть, ми плануємо довести їх до кінця. Але я думаю, що будь-який відповідальний уряд повинен мати запасний варіант на випадок, якщо в ході дискусій не буде досягнуто позитивного результату. І це те, чим ми займаємося».

Тим часом по обидва боки Ла-Маншу починають лунати заклики готуватися до того, що прийти до угоди не вдасться, і Лондону доведеться взаємодіяти з ЄС за правилами Світової організації торгівлі, втративши право на безмитну торгівлю.

Що стосується пересічних британців, то відповідно до одного з останніх опитувань, колишній глава МЗС Великобританії Борис Джонсон лідирує в рейтингу політиків, які, на думку громадян, здатні реалізувати «Brexit» краще, ніж нинішній прем'єр-міністр Тереза ​​Мей.  І це неприємна новина для глави кабінету.

Світ, 23.07.2018 12:09