Фото: прес-служба бригади "Азов"

Бригада "Азов" приступила до виконання бойових завдань: де воюють легендарні бійці

Бійці "Азову" відновились і вже виконують завдання на фронті. Вони "працюють" на Луганщині, де міцно утримують зайняті Силами оборони рубежі.

Про це під час брифінгу повідомив представник Нацгвардії України полковник Микола Уршалович.

"Легендарна бригада спеціального призначення "Азов" відновилася і розпочала виконання бойових завдань в районі Серебрянського лісництва", — сказав він.

За його словами, "азовці" завдають противнику нищівних втрат у живій силі та техніці. Наприклад, 15 серпня артилеристи бригади в районі Серебрянського лісництва знищили мінометний розрахунок та шляхопрокладач "Бат-2" окупантів. Уршалович наголосив, що обидві цілі були вражені прямим влучанням, а це означає високий рівень підготовки особового складу бригади.

Додамо, на початку серпня бійці бригади "Азов" провели навчання, якими керував особисто командир Денис Прокопенко з позивним "Редіс", що перебував у російському полоні. Метою тактичних занять було відпрацювання практичних питань планування та організації бою в наступі та обороні, управління підрозділами в бою та їх всебічного забезпечення.

Нагадаємо, раніше в "Азові" повідомляли, що командир бригади Денис Прокопенко повернеться на службу після реабілітації. 16 липня, "Редіс" зустрівся з особовим складом після звільнення з російського полону та повернення з Туреччини. Під час зустрічі він заявив, що не має інших інтересів, крім військової справи. Тому після реабілітації знову стане на захист Батьківщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 13:00