Фото: Азов

Командир "Азова" Денис Прокопенко повертається на військову службу

Командир бригади "Азов" Денис Прокопенко з позивним "Редіс" повернеться на службу після реабілітації. 

Про це повідомляє прес-служба "Азову". 

Зазначається, що у неділю, 16 липня, "Редіс" зустрівся з особовим складом після звільнення з російського полону та повернення з Туреччини. Під час зустрічі він заявив, що не має інших інтересів, крім військової справи. Тому після реабілітації знову стане на захист Батьківщини.

"Я — солдат. Мене не цікавлять ніякі інші напрямки діяльності, крім військової справи. Моє серце, моя душа, моє тіло належать Азову", — сказав "Редіс".

Він зауважив, що на сьогодні основні зусилля мають бути спрямовані на доукомплектування бригади особовим складом та технікою. 

"Перебуваючи в полоні, я сказав, що для мене ця війна не закінчиться, доки ми не повернемо з полону нашого останнього бійця і не відновимо кордони України на стан 1991 року", — сказав Редіс.

Своєю чергою, бійці "Азова" привітали командира в строю та висловили готовність до виконання будь-яких поставлених завдань.

Що відомо про Дениса Прокопенка

З 11 липня 2014 року Прокопенко брав участь в АТО/ООС на Донбасі у складі "Азову". Потім він став командиром взводу, роти, а згодом батальйону. У липні 2017 року був призначений командиром Окремого загону спеціального призначення "Азов". Прокопенко став наймолодшим командиром в історії ЗСУ та Національної гвардії.

Під час боїв за Маріуполь у 2022-2023 роках був одним з командирів оборони міста та металургійного заводу "Азовсталь". У травні після наказу виходити з оточеного заводу потрапив в російський полон, звідки був звільнений у вересні 2022 року за посередництва Туреччини.

Нагадаємо, 8 липня президент України Володимир Зеленський повідомив, що додому повертаються п’ятеро командирів із Азовсталі. Зеленський зустрів їх в аеропорту в Стамбулі. Серед них був і Денис Прокопенко.

Зазначимо, 21 вересня 2022 року Україна повернула з російського полону 215 захисниць та захисників Маріуполя, з них 108 — бійці та бійчині "Азову". Зокрема, п'ятеро воїнів керівного складу за умовами обміну були змушені вирушити до Туреччини і там перебувати. Йдеться про командира полку "Азов" Дениса Прокопенка, його заступника Святослава "Калину" Паламара, командира української 36-ої бригади морської піхоти Сергія "Волину" Волинського, полковника Нацгвардії України, командира 12-ї бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького Дениса Шлегу та командира комендантської роти, який безпосередньо здійснював командування обороною "Азовсталі" Олега Хоменка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2023 22:59