Фото: Офіс президента

Україна повернула з Туреччини легендарних командирів-захисників "Азовсталі" (відео)

У суботу, 8 липня, до України повертаються п'ятеро командирів захисників Маріуполя. Це сталося після російського полону і кілька місяців вимушеного перебування у Туреччині.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Разом з главою держави з Туреччини додому вирушили легендарні командири Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко та Денис Шлега.

"Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв. Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними", — йдеться в повідомленні президента.

Зазначимо, що 21 вересня 2022 року Україна повернула з російського полону 215 захисниць та захисників Маріуполя, з них 108 — бійці та бійчині "Азову". Зокрема, п'ятеро воїнів керівного складу за умовами обміну були змушені вирушити до Туреччини і там перебувати. Йдеться про командира полку "Азов" Дениса Прокопенка, його заступника Святослава "Калину" Паламара, командира української 36-ої бригади морської піхоти Сергія "Волину" Волинського, полковника Нацгвардії України, командира 12-ї бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького Дениса Шлегу та командира комендантської роти, який безпосередньо здійснював командування обороною "Азовсталі" Олега Хоменка.

Нагадаємо7 липня президент Володимир Зеленський прибув до Туреччини. Там він зустрівся із турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом, який підтримав вступ України до НАТО. За його словами, "несправедлива війна" Росії в Україні ведеться всупереч міжнародному праву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2023 16:45