Британія не повинна платити за доступ до єдиного ринку, вважає Джонсон.

18 ВЕРЕСНЯ 2017 14:45

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон відкинув ідею про те що необхідно заплатити значну суму за вихід країни з ЄС, а також платити за європейськими зобов'язаннями після виходу Британії з союзу, передає TrueUA з посиланням на EUobserver.  

Як повідомляється, він оприлюднив свою позицію, в якій він заявив, що Британія має виплатити за свій вихід з ЄС не більше того, що «вона повинна», і не має платити нічого за доступ до єдиного ринку після Brexit.   

Свою точку зору він висловив за кілька днів до виступу прем'єр-міністра Терези Мей у Флоренції, де вона збирається презентувати свою стратегію по Brexit.   

Як очікується, в п'ятницю, 22 вересня, Тереза Мей у своєму виступі спробує дати новий поштовх переговорів по Brexit і запропонує сплатити існуючі зобов'язання Великобританії перед ЄС, а також запровадити певний перехідний період.   

Також зазначається, що глава британського МЗС, очевидно, виступає проти будь-якого можливого перехідного періоду, як це пропонував міністр фінансів Британії Філіп Хеммонд.  

Главу МЗС Великобританії піддали різкій критиці за ці слова колеги по кабінету міністрів і звинуватили його у перевищенні повноважень.  

«Я не хочу, щоб він керував процесом Brexit, процесом керує Тереза Мей, вона веде цю машину. І я зроблю все залежне від мене і від решти кабінету, щоб допомогти їй у цьому», - відреагувала на статтю міністр внутрішніх справ Амбер Радд.

 

Світ, 18.09.2017 14:45