Британська розвідка назвала два напрямки, на яких РФ боїться наступу ЗСУ

08 СІЧНЯ 2023 11:00

Станом на 8 січня Росія збільшила військову присутність у центральній частині Запоріжжя та на Луганщині. Ймовірно, Кремль очікує наступ ЗСУ на цих напрямках.

Про це свідчать дані Міноборони Великої Британії, пише TrueUA.

Британська розвідка зазначає, що РФ посилила оборону в центрі Запорізької області, а також на півдні — між містами Василівка та Оріхів. 

Водночас спостерігається активність Росії на півночі Луганщини. Це свідчить про те, що Кремль, ймовірно, стурбований можливим наступом ЗСУ в цих напрямах.

"Великий український прорив у Запоріжжі серйозно поставив би під сумнів життєздатність російського "наземного мосту", що з’єднує Ростовську область Росії та Крим. А успіх України в Луганську ще більше підірве проголошену військову мету Росії "звільнити" Донбас", — вважає розвідка.

Британці припускають, що РФ наразі не може вирішити, якому з цих двох напрямків необхідно надати перевагу. Відтак, є проблеми для російських військових планувальників.

Нагадаємо, днями секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що завдяки допомозі західних партнерів війна в Україні перейшла зі стадії партизанської до наступальної. На черзі етап справедливості та відплати агресора. Для цього, за його словами, буде використано продукцію вітчизняної ракетної та безпілотної програми.  

Війна, 08.01.2023 11:00