Фото: ТАСС

Британська розвідка назвала тактику росіян, яка сповільнює контрнаступ ЗСУ

Росія намагається сповільнити бронетанкові контрнаступальні операції українських військових на півдні. Армія Російської Федерації максимально заміновує території.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Там зазначають, що на деяких ділянках щільність мінних полів вказує на те, що російські окупаційні війська використали набагато більше мін, ніж це передбачено військовою доктриною РФ. Сповільнивши наступ ЗСУ, зазначили у розвідці, Росія спробувала завдати ударів по українській бронетехніці за допомогою безпілотників, бойових вертольотів і артилерії.

"Хоча Росія досягла певного успіху в цьому підході на ранніх стадіях українського контрнаступу, її сили продовжують страждати від ключових недоліків, особливо від перевантаженості підрозділів і нестачі артилерійських боєприпасів", — йдеться в огляді.

Звіт британської розвідки 4 липня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, раніше адмірал Роб Бауер заявив, що наступальні операції Збройних сил України ускладнені через масове замінування територій. Російські загарбники добре підготувались до контрнаступу українських воїнів, однак наші захисники щодня просуваються вперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2023 09:58