Фото: Офіс президента

Час готуватися до розпаду Росії, — Данілов

Спроба заколоту Євгена Пригожина показала, що Росія не є монолітною державою. Світ повинен бути готовий до розпаду Російської Федерації.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Bild.

Він зазначив, що "Захід повинен зрозуміти, що Росія роздроблена і немає сили, яка могла б утримати її вкупі".

"Ми повинні до цього підготуватися. Ми говоримо про це вже рік. Пам'ятайте, що процеси, які вже почалися в Росії, не зупинити", — сказав він.

Секретар РНБО наполягає, що ситуація вийшла з-під контролю, продемонструвавши, що в Росії будь-яке військове угруповання може діяти самостійно, а будь-який ядерний об'єкт або зброю можуть захопити. Данілов впевнений, що "Кремль не може контролювати таку велику територію, а другої за силою армії в світі — не існує".

"Україна аналізувала, що відбувалося в російських регіонах під час заколоту. Я можу сказати, що на основі цих аналізів можна сказати, як буде виглядати Росія після розпаду. Татарстан буде окремим, Дагестан буде окремою країною, яка не має нічого спільного з Росією. Це колонії Російської Федерації", — сказав Данілов.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що найманці приватної військової компанії "Вагнера" можуть нести загрозу для України з території Білорусі. Наша держава уважно стежить за ситуацією, що склалась навколо "вагнерівців".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 23:25