Фото: Генштаб

Британська розвідка підтвердила важливе досягнення ЗСУ у контрнаступі

Військові Збройних сил України днями вперше повернули територію, яка була окупована з 2014 року. Йдеться про селище Рівнопіль на Донеччині.

Про це йдеться у звіті британської розвідки.

Експерти підтверджують, що українські десантники досягли невеликого просування на схід від Красногорівки під Донецьком. Це селище розташоване на старій лінії розмежування і було в окупації з 2014 року.

"Це один з перших випадків після вторгнення Росії у 2022 році, коли українські сили скоріш за все повернули територію, яка була окупована РФ з 2014 року. Численні останні атаки України у багатьох місцях на Донбасі останнім часом, ймовірно, створили завелику напругу для сил "ДНР" та чеченців, які діяли у цьому секторі", — зазначає розвідка.

Британська розвідка про контрнаступ

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, у мережі з'явилися кадри операції зі звільнення селища Рівнополя, що у Донецькій області. Українські захисники потужно відпрацювали по окупантах із різних видів зброї, змусивши їх тікати. Кадри роботи воїнів зі 128-ї ОБр ТрО опублікували у Telegram-каналі ґрунтовної аналітики DeepState. Відомо, що Рівнополя було деокуповано 25 червня, однак офіційна інформація про це з'явилася 26 червня.

Сили оборони на сході України в суботу, 24 червня, розпочали наступ на шістьох напрямках одночасно. Українські військові мають успіхи у напрямку Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки, Курдюмівки. 26 червня стало відомо, що українські бійці зачистили плацдарм росіян на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Це сталося внаслідок успішних дій штурмовиків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 27.06.2023 09:36