Фото: Генштаб ЗСУ

Звільнення Рівнополя: ЗСУ показали кадри злагодженої роботи

У мережі з'явилися кадри операції зі звільнення селища Рівнополя, що у Донецькій області. Українські захисники потужно відпрацювали по окупантах із різних видів зброї, змусивши їх тікати.

Кадри роботи воїнів зі 128-ї ОБр ТрО опублікували у Telegram-каналі ґрунтовної аналітики DeepState. Відомо, що Рівнополя було деокуповано 25 червня, однак офіційна інформація про це з'явилася 26 червня.

Бійці показали надзвичайну чіткість і злагодженість дій, що привело до успіху.

звільнення Рівнопілля

Рівнопіль на карті боїв. Джерело: DeepState

Водночас речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень зазначив, що населений пункт зруйнований майже вщент, там не було жодного цивільного на момент звільнення.

"Єдина проблема в тому, що з усіх боків він був оточений мінними полями, дуже складного характеру. Війська пробили коридори, і, власне, у такий спосіб відбулася деокупація. Зараз тривають стабілізаційні заходи, і у мінерів дуже багато роботи", — зазначив Шершень.

Він додав, що ворог здійснює касетне мінування територій за допомогою систем "Смерч" та "Ураган", хаотично розвіюючи вибухонебезпечні боєприпаси.

Нагадаємо, Сили оборони на сході України в суботу, 24 червня, розпочали наступ на шістьох напрямках одночасно. Українські військові мають успіхи у напрямку Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки, Курдюмівки.

26 червня стало відомо, що українські бійці зачистили плацдарм росіян на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Це сталося внаслідок успішних дій штурмовиків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 27.06.2023 01:45