Фото: Генштаб ЗСУ

Британська розвідка повідомила про нову проблему для військових на фронті

Українські та російські військові страждають від великої кількості щурів та мишей на окремих ділянках фронту. Така тенденція зберігається протягом останніх тижнів.

Про це повідомляє міноборони Британії у зведенні російсько-української війни. За даними розвідки, цьогорічна м'яка осінь, а також велика кількість їжі з полів, що залишилися необробленими через бойові дії, ймовірно, сприяли збільшенню популяції гризунів.

Тварини, ймовірно, шукають притулку в транспортних засобах та на оборонних позиціях після настання холодів. Британські оглядачі переконані, що гризуни створюють додатковий тиск на моральний дух бійців на лінії фронту.

Миші та щурі також створюють загрозу для військової техніки, перегризаючи кабелі: такі ситуації фіксувались у цьому ж районі під час Другої світової війни.

В огляді британської розвідки також повідомляється, що у російських підрозділах почастішали випадки захворювань, які військові пов'язують з проблемою гризунів.

Скріншот британська розвідка

Нагадаємо, за даними британської розвідки, соратник президента Росії Володимира Путіна Микола Патрушев організував вбивство власника приватної воєнної компанії "Вагнера" Євгена Пригожина. Глава Кремля Володимир Путін був ознайомлений з цією операцією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.12.2023 11:59