Фото: "Радіо Свобода"

Британська розвідка пояснила, як росіяни після бунту Пригожина "розправилися" з низкою генералів

"Заколот", який у Росії організував засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин 24 червня, негативно позначився на генералах російської армії. Як мінімум кілька із них після бунту зникли із публічного простору. Натомість почали показувати нових.

Про це йдеться в огляді британської розвідки у Twitter.

Військові експерти звернули увагу на те, що після невдалого заколоту вперше аж 10 липня на російському телебаченні з'явився начальник Генерального штабу Росії генерал Валерій Герасимов. Його показали у контексті проведення інструктажу з начальником штабу Повітряно-космічних сил Росії генерал-полковником Віктором Афзаловим.

630

Інфографіка: Міноборони Великої Британії

Для Афзалова це чи не перша публічна поява з Герасимовим, попри те, що він не є "новачком" у командуванні російської армії, а перебуває на посаді не менше чотирьох років.

У Міноборони Великої Британії вважають, що така поведінка керівництва російської армії свідчить про те, що найімовірніше, Афзалову намагаються підвищити суспільний авторитет. І водночас це є додатковим підтвердженням, що генерала Сергія Суровікіна, який командував російськими військами в Україні, усунули з посади.

Нагадаємо, 11 липня кремлівські пропагандистські медіа підтвердили, що в окупованому Бердянську загинув російський генерал-лейтенант Олег Цоков. Він начебто перебував у будівлі, по якій Сили оборони вдарили британськими ракетами Storm Shadow.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2023 09:34