Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка пояснила, як вплине на обороноздатність РФ підвищення віку для контрактників

​У Російській Федерації пропонується до розгляду законопроект про підвищення віку військовослужбовців-контрактників. Втім, цей захід, ймовірно, не допоможе підвищити боєздатність армії країни-агресора.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Документом передбачається підвищення граничного віку військовослужбовців-контрактників, у тому числі тих, хто був прийнятий на службу до червня 2023 року, до 65 років, а для офіцерів до 70 років.

"Це суттєво підвищить нинішній віковий ценз у 51 рік для неофіцерського складу і, ймовірно, збільшить тривалість контракту", йдеться у повідомленні.

Британська розвідка зазначає, що, згідно з відкритими даними, середня тривалість життя російських чоловіків у довоєнному 2021 році становила 64,2 року. Таким чином, законопроект, у разі його ухвалення, надасть військовослужбовцям РФ фактично довічний контракт.

"Хоча цей захід, ймовірно, зменшить потребу в додатковій мобілізації, збільшення кількості військовослужбовців віком понад 51 рік навряд чи підвищить боєздатність російської армії, особливо в рухливих атаках", — наголошують у розвідці.

 звіт британської розвідки за 13 лютого

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, за висновком британської розвідки, знищення російського катера "Івановєц" українськими військовими може позначитися на функціональних можливостях Чорноморського флоту Росії. Втім, флот РФ все ще здатний виконувати три основні завдання у Чорному морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2024 13:52