Фото: kchf.ru

Розвідка Великої Британії оцінила, який вплив на флот РФ матиме знищення катера "Івановєц"

Знищення російського катера "Івановєц" може позначитися на функціональних можливостях Чорноморського флоту Росії. Втім, флот РФ все ще здатний виконувати три основні завдання у Чорному морі.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Цілком ймовірно, що знищення катера матиме вплив на елементи командування та управління Чорноморського флоту, а також, можливо, змусить його переоцінити свою маневреність поблизу Західного Криму", зазначається у звіті.

В Міноборони Британії проаналізували відео з відкритих джерел, на яких можна побачити удари надводних безпілотників по кораблю, і вказали, що це призвело до великої пробоїни, яка "майже напевно призвела до затоплення корабля".

Описуючи характеристики судна, британська розвідка додала, що його складна система зв'язку дозволяє надсилати дані наведення на інші кораблі, гелікоптери та патрульні літаки дальнього радіуса дії, а також отримувати їх від них.

В британській розвідці констатують, що цей останній успіх України підкреслює постійну вразливість російських військових кораблів, що діють в Чорному морі.

"Проте очевидно, що російський флот все ще здатний виконувати три свої основні завдання в Чорному морі: удари на великі відстані, патрулювання та підтримка", ― йдеться в огляді.

 звіт британської розвідки 6 лютого

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, у ніч з 31 січня на 1 лютого 2024 року воїни спецпідрозділу "Group 13" Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту Російської федерації. Відомо, що вороже судно перебувало на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 06.02.2024 13:45