Скріншот з відео

Зеленський нагородив українських розвідників за ураження російського корабля "Івановєц" (відео)

У суботу, 3 лютого, президент Володимир Зеленський відзначив воїнів Головного управління розвідки за ураження ворожого корабля "Івановця". Їм вдалось завдати по російському судну шість прямих ударів.

Відповідне відео з'явилось у Telegram Володимира Зеленського. За словами президента, вже багато зроблено саме воїнами ГУР — і на землі, і на морі. 

"І Росія дійсно відчуває біль від ваших дій, від дій ваших побратимів. І це важливо — щоб російські винуватці цієї війни дійсно втрачали від неї. Сьогодні я хочу особливо відзначити ваш успіх саме на морі — ураження російського ракетного корабля", — зазначив президент.

Зеленський наголосив, що воїни ГУР провели "складну операцію на рейді озера Донузлав".

"Шість прямих попадань морських дронів у корпус "Івановця". Це було сильно. І я дякую вам за цю силу!" — додав президент України.

Зеленський відзначив Героїв України

Президент заявив, що сьогодні продовжується нова традиція — традиція особливої поваги до українських воїнів, які відзначені званням Героя України. 

"Орден "Золота Зірка" — це свідчення незмінної вдячності та шани до кожного українця, чия хоробрість надзвичайна і вчинки якого на полі бою заслуговують загальнонаціональної уваги. Україна завжди памʼятатиме всіх своїх Героїв. Завжди говоритиме кожному майбутньому поколінню українців і українок про те, які в нашої держави Герої. Були та будуть. Була і буде повага", — додав Зеленський.

Нагадаємо, 1 лютого силами Головного управління розвідки Міністерства оборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму знищено ракетний катер 41 бригади ракетних катерів Чорноморського флоту РФ "Івановєц". Водночас у ВМС наголосили, що це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі Чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 кілометрів.

За даними екс-офіцера ВМС Бельгії Фредеріка Ван Локерена, Збройні сили України значно прорідили ряди Чорноморського флоту Росії за час повномасштабного вторгнення. Зокрема, країна-агресорка вже втратила понад 10 суден.

Своєю чергою експерт видання Bild Юліан Рьопке заявив, що Чорноморський флот Російської Федерації зазнав шалених втрат під час війни з Україною. За час повномасштабного вторгнення втрати ворожого флоту в Чорному морі становлять 20 відсотків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.02.2024 16:44