Фото: kchf.ru

Скільки ліквідовано окупантів на катері "Івановєц" та чому цей катер є важливим для РФ: відповідь військових

У ніч на 1 лютого в окупованому Криму було знищено ракетний катер російських окупантів 41 бригади ракетних катерів "Івановєц". У країни-окупанта всього три одиниці техніку такого типу.

Про це у Telegram повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

Там зазначили, що у ніч на 1 лютого силами Головного управління розвідки Міністерства оборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму було знищено ракетний катер російських окупантів 41 бригади ракетних катерів, який ніс бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному.

У ВМС наголосили, що це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 кілометрів.

"Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу Російської Федерації є теж суттєвими", — йдеться у повідомленні військових.

У Військово-морських силах наголосили, що це не перші втрати ворога у вказаній бригаді. Раніше спільними зусиллями Служба безпеки України та ВМС ЗС України було пошкоджено малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум".

"Ця операція — чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об'єктів у Криму є шкідливим для їхнього здоров'я", — зазначили військові.

Нагадаємо, у зв’язку з почастішанням випадків диверсій з боку росіян й заради захисту цивільних українців, які проживають у громадах поблизу державного кордону та страждають від атак агресора, воїни ГУР МО України реалізували комплекс спеціальних дій на території Бєлгородської області Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.02.2024 16:31