Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Підірвали ворога на українських мінах: у ГУР повідомили подробиці спецоперації на Бєлгородщині

У зв’язку з почастішанням випадків диверсій з боку росіян й заради захисту цивільних українців, які проживають у громадах поблизу державного кордону та страждають від атак агресора, воїни Головного управління розвідки Міністерства оборони України реалізували комплекс спеціальних дій на території Бєлгородської області Росії.

Про це йдеться у повідомленні ГУР МО України у Telegram-каналі.

"Відповідно до здобутих розвідданих, на російських позиціях у Грайворонському районі Бєлгородської області вище керівництво окупаційної армії РФ запланувало перевірку через невдоволення й скарги тамтешнього особового складу кепськими умовами служби. Перед приїздом московських "ревізорів" рядові загарбники заметушились почали проводити активні інженерні роботи", йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, українські розвідники під час виконання завдання замінували єдину дорогу, якою пересувались загарбники на вказаній ділянці, а також атакували російський взводний опорний пункт. Зазначається, що внаслідок вогневого нальоту із застосуванням стрілецької зброї та мінометів, а також підриву на українських мінах ворог зазнав втрат. Наразі кількість ліквідованих та поранених окупантів уточнюється. 

Нагадаємо, у російському Бєлгороді, який розташований за 40 кілометрів від України, тричі лунала повітряна тривога у вівторок, 2 січня. За словами губернатора області Вʼячеслава Гладкова, під час першої повітряної тривоги ППО збило чотири повітряні цілі. Внаслідок атаки постраждав чоловік. Під час другої атаки на Бєлгород постраждала жінка, у неї рвана рана лівої кисті. За попередніми даними, є один загиблий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 05.01.2024 16:08