Фото ілюстративне з відкритих джерел

Британська розвідка проаналізувала, як збиття Су-24М біля острова Зміїного вплинуло на ситуацію в регіоні

Українські сили 5 грудня збили російський бомбардувальник Су-24М неподалік острова Зміїний у північно-західній частині Чорного моря. До цього призвела успішно проведена операція.

Про це нагадало Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"З літа 2023 року Росія продовжувала здійснювати активні удари авіацією в цьому регіоні. Адже острів Зміїний став символом українського опору, і Росія хоче показати, що вона все ще може застосовувати силу в Чорному морі", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники зауважили, що екіпаж із двох пілотів зник безвісти. Виявлення їхнього місцезнаходження та можливий порятунок ускладнюється для росіян тим, що цей регіон контролюють українські сили.

"Обидві сторони зазнають бойових втрат через дії авіації. Однак загалом такі дії продовжують дуже обмежувати ефективність тактичних повітряних операцій", — підсумували  в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, вчора речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що після того, як у вівторок, 5 грудня, військові Збройних сил України знищили російський літак Су-24М, який летів обстрілювати Одещину, активність авіації ворога в цьому регіоні значно знизилася. За його словами, особливістю використання цього бомбардувальника було те, що він намагався мінувати український "зерновий коридор".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 15:59