Фото ілюстративне з відкритих джерел

Знищення російського літака Су-24М: військові розповіли, як це вплинуло на окупантів

Після того, як у вівторок, 5 грудня, військові Збройних сил України знищили російський літак Су-24М, який летів обстрілювати Одещину, активність авіації ворога в цьому регіоні значно знизилася.

Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ситуація станом на зараз змінилася. Після цього інциденту ми вже не спостерігали активності авіації", — зазначив він.

За його словами, особливістю використання цього бомбардувальника було те, що він намагався мінувати український "зерновий коридор".

"Окремо вдячні нашим колегам із Повітряних сил, що вони нам допомагають забезпечувати безпеку цивільного судноплавства. Ми на цьому неодноразово наголошували, що єдина проблема, яка в нас залишається, — це активність росіян саме в повітрі, застосування вогневого ураження з повітря, в тому числі завдяки літакам", — додав речник Військово-морських сил.

Він також розповів, що цей літак неформально називають «праскою», тому що він призначений для прориву протиповітряної оборони.

"Він "складає" крила назад і може піти на прорив на великій швидкості, але вони його застосовували інакше — і ось результат", — підсумував Дмитро Плетенчук.

Нагадаємо, що у вівторок, 5 грудня, українські захисники "приземлили" ворожий штурмовик Су-24-М поблизу острова Зміїний.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 09:23