Скріншот з соцмереж

Навчальне задимлення: британська розвідка розповіла, як Росія намагається вберегти Кримський міст від ЗСУ

Російські військові 24 травня провели навчання у Керчі. Окупанти відпрацьовували маскування Кримського мосту за допомогою задимлення.

Про це пише  британська розвідка у Twitter.  

Експерти зазначають, що 24 травня Росія провела навчання з безпеки навколо Кримського мосту в тимчасово окупованій Керчі. Це включало створення димової завіси, яка частково маскувала міст. Завісу створювали димогенераторами ТДА-3 військові 28-ї бригади військ ядерного, біологічного та хімічного захисту РФ.

"Російська доктрина вважає використання диму частиною маскування, на чому робиться сильний акцент. Проте на практиці російське маскування було загалом неефективним у війні проти України, ймовірно, через відсутність сильної функції централізованого планування та погану бойову дисципліну на низькому рівні", — дійшли висновку в розвідці Британії. 

Нагадаємо, крилата ракета великої дальності Storm Shadow дозволить Збройним силам України відкинути російські війська на значну територію і дістати Кримський міст. Її зручність полягає в тому, що вона адаптована до радянських літаків.

Також відомо, що Україна може деокупувати Кримський півострів без бойових дій. У цьому переконаний міністр оборони нашої держави Олексій Резніков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 10:25