Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка спрогнозувала, чи можливий зараз великий прорив Росії на фронті

За останні тижні Україна мобілізувала зусилля для покращення фортифікаційних споруд і укріплень. Її військові сили повертаються до більш оборонної тактики вздовж більшої частини лінії фронту.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

За версією британських експертів, це сталося після закликів президента України Володимира Зеленського з кінця листопада 2023 року прискорити фортифікацію на ключових напрямках.

"На кордоні з Білоруссю українські військові укріплювалися за допомогою "зубів дракона", колючого дроту та протитанкових ровів", — йдеться в повідомленні.

При цьому британські розвідники наголосили, що ситуація на фронті залишається статичною, великий прорив росіян малоймовірний.

"Росія продовжує локальні варіанти наступу в декількох секторах, але окремі атаки рідко перевищують розмір взводу. Великий прорив Росії малоймовірний, і в цілому фронт характеризується статикою", — підсумували у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Як відомо, російські загарбники продовжують спроби штурмувати позиції українських військ. Сили оборони дають відсіч окупантам. За минулу добу відбулося 87 бойових зіткнень.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 350 тисяч своїх військових. Щодня ця цифра зростає. Як і кількість знищеної ворожої бойової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 12:16