Фото: armyinform.com.ua

Британська розвідка вказала на дилему РФ щодо нових військових формувань

Російське військове керівництво зіткнулося з дилемою щодо новостворених військових підрозділів. Там вирішують, чи залишати їх у місцях дислокації, чи перекидати для участі у війні проти України.

Про це йдеться в огляді британського Міноборони за 26 березня.

"Росії майже напевно доведеться вирішувати, чи залишати нові підрозділи, такі як 44-й армійський корпус, у місцях їхньої дислокації після створення, чи перекидати їх для участі в операціях в Україні, щоб підтримувати там бойову міць", — йдеться у зведенні.

У британській розвідці заявили, що у новоствореному Ленінградському військовому окрузі в Лузі з'явилися оголошення про набір до 44-го армійського корпусу. За даними аналітиків, Москва докладає зусиль для розширення своєї армії на північному заході РФ, оскільки більшість її сил залишається залученою у війні проти України.

Також у розвідці нагадали, що раніше Росія негайно відправляла в Україну новостворені підрозділи. Британці припускають, що необхідність підтримувати операції в Україні "стримує більш глобальні амбіції Росії щодо розширення своїх збройних сил".

Зведення британської розвідки 26 березня щодо новостворених підрозділів російських військ

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, 7 березня розвідка Великої Британії повідомила, що зараз метою російських окупантів є захоплення міста Часів Яр у Донецькій області. Проте навряд чи плани ворога здійсняться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.03.2024 13:15