Фото: росЗМІ

Чи є у Росії шанси окупувати Часів Яр: оцінка британської розвідки

Наразі метою російських окупантів є захоплення міста Часів Яр у Донецькій області. Проте навряд чи плани ворога здійсняться.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За даними розвідників, постійні атаки окупаційної армії спрямовані на розширення контролю довкола міста Бахмут, яке Росія захопила у березні 2023 року. До того ж рашисти просунулися для окупації східних частин села Іванівське та атакують позиції Збройних сил України у Богданівці.

Відтак, за інформацією британської розвідки, на цьому відтинку фронту найближчою оперативною метою Росії, ймовірно, є захоплення Часового Яру, яке розташоване приблизно за п’ять кілометрів від лінії фронту.

"Попри деякі поступові тактичні успіхи, дуже малоймовірно, що російські війська наразі здатні здійснити повномасштабний наступ на цей населений пункт", — наголошують розвідники.

Британська розвідка вважає малоймовірним повномасштабний наступ Росії на Часів Яр

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що перехоплення Україною ініціативи у росіян на полі бої залежить від надання західної військової допомоги. Відтак, будь-які затримки щодо постачі озброєння відкладуть ці зусилля.

Водночас розвідка Литви вважає, що з нинішньою інтенсивністю війська країни-агресорки матимуть достатньо ресурсів для ведення війни проти України ще щонайменше два роки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2024 12:57