Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Британська розвідка вказала на один з напрямків підривної роботи російського ГРУ

Російський підрозділ Головного управління розвідки міністерства оборони Росії несе відповідальність за низку кібератак у всьому світі. Йдеться про атаки, які відбувалися з 2020 року.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані своєї розвідки.

Так, принаймні деякі з таких кібероперацій групи були спрямовані на підтримку російського вторгнення в Україну. Ці операції передбачали використання шкідливого програмного забезпечення WhisperGate проти України у 2022 році.

"Інша діяльність полягала у зламі вебсайтів та скануванні мереж з метою шпигунства. Раніше WhisperGate приписувався російській державі, тепер атака пов'язується безпосередньо з підрозділом 29 155 ГРУ", — зауважили у британській розвідці.

За даними західних спецслужб, підрозділ 29155 ГРУ Росії вважається відповідальним за спроби державних переворотів, диверсій операцій із впливу, а також замахів на вбивства по всій Європі. У розвідці додають, що цей факт вкотре підкреслює, яку увагу російська держава надає кіберпростору в контексті свого вторгнення в Україну.

Кібератаки ГРУ

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, раніше у британській розвідці повідомляли, що призначення племінниці Володимира Путіна Анни Цивилєвої на високу посаду у військове міністерство розкритикувала навіть російські ЗМІ. Такі кадрові рішення Кремля свідчать про ізольованість російської еліти.
 
Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 11.09.2024 13:23