Анна Цивилєва. Джерело: росЗМІ

Призначення родичів Путіна на найвищі посади: британська розвідка пояснила, про що це свідчить

Призначення племінниці Володимира Путіна Анни Цивилєвої на високу посаду у військове міністерство розкритикувала навіть російські ЗМІ. Такі кадрові рішення Кремля свідчать про ізольованість російської еліти.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Російські ЗМІ повідомили ще 17 серпня, що Володимир Путін підвищив дочку свого двоюрідного брата Анну Цивилєву до посади державного секретаря міністерства оборони.

Раніше Цивилєву призначили заступником міністра оборони, й у червні 2024 року вона зберегла цю посаду. На посаді державного секретаря Цивилєва вища за звичайного заступника міністра оборони (яких є ще сім) і відповідає за відносини відомства із законодавчим органом та іншими державними органами.

За інформацією британської розвідки, до 2023 року Цивилєва не мала відомого минулого чи стосунку до питань оборони. Вона здобула освіту психіатра, перш ніж заробляти гроші в низці компаній із постачання медичних товарів. 2023 року вона стала головою державного фонду "Защитники отечества", який організовував збори на війну проти України. Цивилєва одружена з міністром енергетики Росії Сергієм Цивилєвим.

"Призначення Цивилєвої в червні викликало стриману критику з боку російської преси за кумівство, яке піддало випробуванню навіть російську терпимість до корупційної практики. Існує реальна можливість, що її подальше піднесення свідчить про ізольованість російської еліти, яка зростає", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інформація Міністерства оборони Великої Британії 28 серпня

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер заявив, що кремлівський диктатор Володимир Путін сповна використовував "его та невпевненість" Дональда Трампа. Таким чином він впливав на нього, навіть попри застереження працівників Білого дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.08.2024 12:34