Фото: Офіс президента

"Він не хоче закінчення війни": Зеленський оцінив ймовірність діалогу з Путіним

На сьогодні мирні перемовини із російським диктатором Володимиром Путіним є неможливими та беззмістовними, адже він не хоче закінчення війни.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський 27 серпня 2024 року на прес-конференції в межах форуму "Україна 2024. Незалежність".

За словами очільника держави, кремлівський лідер готовий сідати за стіл переговорів і домовлятися про мир лише у тому випадку, якщо Україна віддасть Росії 30% своїх територій. Проте наша держава не готова йти на жодні компроміси з агресором.

"Я не вважаю, що на сьогодні Україна знаходиться в тій ситуації, коли ми повинні йти на компроміси людей, які прийшли для того, щоб нас повністю знищити… Я розумію, що багато хто у світі чекає від нас компромісу, як закінчити війну завтра. Але я не здивую вас. З Путіним не те, що компроміси, а діалог взагалі на сьогодні беззмістовний, бо він не хоче закінчення війни дипломатично. Він готовий до нібито дипломатичного рішення, але нам треба віддати йому 30% нашої землі. Мені здається, що награвати йому це не можна", — зазначив Зеленський.

Гарант додав, що операція Збройних сил України у Курській області "дуже сильно допомогла", щоб кількість голосів щодо цієї теми стала значною меншою.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що Україна вбереглася від загрози окупації частини Харківської, Сумської та Чернігівської області. Цьому посприяла операція в Курській області, яку проводять Збройні сили України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.08.2024 16:43