Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Яка мета Курської операції: Зеленський назвав три важливі аспекти

Україна вбереглася від загрози окупації частини Харківської, Сумської та Чернігівської області. Цьому посприяла операція в Курській області, яку проводять Збройні сили України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вівторок, 27 серпня 2024 року, на прес-конференції в межах форуму "Україна 2024. Незалежність".

"Дуже вузьке коло людей знало про цю операцію", — сказав він.

При цьому український президент наголосив, що це дуже добре. За його словами, саме це забезпечило операції успіх.

"Безумовно, є цілі, які я можу сказати. І безумовно, є цілі, про які я не можу сказати. Курська операція декілька речей принесла. Передусім, окупація Харківщини зупинена. Ми мали інформацію про створення буферної зони на Харківщині, а потім на півночі, не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина можуть бути в планах", — розповів Зеленський.

Український президент також зауважив, що про наміри росіян повідомляли розвідки України та країн Заходу.

"Курська операція розв'язала питання неокупації Сумщини та неокупації Чернігівщини. Мало того, розбила чималу кількість військ, розбила серйозне угрупування ворога", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів на цьому ж заході, що під контролем українських сил зараз перебуває 100 населених пунктів Курської області. При цьому українські бійці продовжують просування цим регіоном Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 15:28