Олександр Сирський. Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ

Під контролем — 100 населених пунктів: Сирський розповів, що зараз відбувається на Курському напрямку

Під контролем українських сил зараз перебуває 100 населених пунктів Курської області. При цьому українські бійці продовжують просування цим регіоном Росії.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський під час виступу на форумі "Україна 2024. Незалежність".

"Ми продовжуємо просуватися вперед. На теперішній момент узято під контроль 1 294 квадратних кілометри, 100 населених пунктів", — розповів він.

За його словами, в полон у межах операції взято 594 військовослужбовці Російської Федерації.

Він додав: операція ЗСУ в Курській області призвела до того, що Москва зняла з фронту в Україні близько 30 тисяч військових і перекинула її на цей напрямок.

"Курська операція відволікла значну кількість військовослужбовців. зараза ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців вже перекинута на Курський напрямок, і ця цифра зростає", — наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Він також зауважив, що противник намагається знімати частини з інших напрямків, а на Покровському напрямку навпаки збільшує свої зусилля.

"Наші воїни роблять все задля безпеки цивільного населення, щодня тривають жорсткі бої, це зона нашої особливої уваги", — сказав Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що одним із завдань проведення наступальної операції на Курському напрямку якраз і було відволікання значних сил противника з інших напрямків.

"Насамперед це стосується Покровського та Курахівського напрямків. Звичайно, ворог це розуміє, тому він зосереджує основні зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбоєздатніші його частини", — підсумував Олександр Сирський.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, на лінію фронту в Курській області передислоковуються російські військові з менш пріоритетних ділянок фронту в Україні. Щоправда, на найгарячішому Покровському напрямку все в окупантів залишилося без змін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 14:18