Олександр Сирський. Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ

Сирський показав карту операції українських сил у Курській області (фото, відео)

Збройні сили України розширили зону контролю в Курській області Росії до 1 263 квадратних кілометрів. Подальші дії українських військ на цьому напрямку залежатимуть від розвитку оперативної ситуації.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський під час Конгресу місцевих і регіональних влад.

За його словами, росіяни активно реагують на дії українських сил і нарощують чисельність своїх сил. Росія також перекидає війська з інших напрямків.

Головнокомандувач ЗСУ також розповів, що Росія все ще продовжує обстрілювати населені пункти в Сумській і Чернігівській областях. Окрім того, там відбуваються провокації, а росіяни ведуть диверсійно-розвідувальну діяльність.

"Угруповання Сил оборони ведуть наступальну оборону на Курському напрямку. За період ведення наступу на території Курської області Збройні сили України просунулися на глибину оборони противника від 28 до 35 кілометрів", — розповів Сирський.

Водночас росіяни намагаються не допустити подальшого просування українських підрозділів вглиб території Російської Федерації. Сирський зауважив, що подальші дії українських військ на цьому напрямку залежатимуть від розвитку оперативної ситуації.

Окрім того, головнокомандувач ЗСУ показав мапу, на ній видно територію, яку в Курській області контролюють українські сили. На ній помітно, що ЗСУ просунулися до Коренівки (ще контролюється Росією) на заході, північніше від Шептухівки (вже контрольована Україною) та Спального на Сході (теж під українським контролем).

Нагадаємо, що, за інформацією видання Forbes, Збройні сили України намагаються ізолювати великий шматок російської території у Курській області, який розташований між річкою Сейм та українським кордоном. Йдеться про територію площею понад 480 квадратних кілометрів. Українські війська знищили три з трьох мостів через річку Сейм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 20:37