ЗСУ намагаються суттєво збільшити підконтрольну територію у Курській області Росії, — Forbes

Збройні сили України намагаються ізолювати великий шматок російської території у Курській області, який розташований між річкою Сейм та українським кордоном. Йдеться про територію площею понад 480 квадратних кілометрів.

Як повідомляє видання Forbes, українські війська знищили три з трьох мостів через річку Сейм.

"Удари по мостових переходах через річку Сейм і просування передових підрозділів ЗСУ до західного берега річки свідчать про те, що метою ЗСУ є взяття під контроль південної частини Курської області", — додає видання.

Зазначається, що перший міст був уражений у п'ятницю, 16 серпня, у місті Глушково. За попередніми даними, удар був завданий ракетами з пускових установок HIMARS. У суботу, 17 серпня, українська авіація завдала ударів по другому мосту у селі Званому, що за 11 кілометрів на захід від Глушкового, а третій міст у селі Карижі було знищено у понеділок, 19 серпня.

Карта

Джерело: DeepState

Водночас російські військові намагаються не допустити цього та будують нові переправи майже так само швидко, як Сили оборони руйнують старі мости. Проте тимчасові понтонні мости ще більш вразливі, ніж постійні. Понтонний міст не такий міцний та місткий, як звичайний міст, але він практичний, коли альтернативою є переправа через річку, лише для транспортних засобів, які здатні долати водні перешкоди.

"Неміцний понтонний міст легше зруйнувати, ніж бетонний міст. Якщо українські військові мають достатньо засобів для спостереження та ударів, щоб знищити три постійні мости за чотири дні, то ймовірно, вони зможуть знищити й будь-які тимчасові мости, які будуються в самому районі", — йдеться у повідомленні.

Водночас цілком ймовірно, що ЗСУ досягли значного прогресу. Дані, які вдалося отримати з комерційних супутникових знімків, свідчать, що три постійні мости, які українці знищили з 16 по 19 серпня, були єдиними великими постійними мостами в цьому районі. Цілком можливо, що росіяни тепер повністю покладаються на понтонні мости, щоб перебратись на інший берег річки.

Нагадаємо, раніше помічник російського диктатора Володимира Путіна Юрій Ушаков повідомляв, що очільник Кремля відмовляється вести мирні переговори через те, що війна, яку він почав проти України, нещодавно перейшла на російську територію, а саме на Курську область. Також Ушаков назвав вступ до переговорного процесу "цілком недоцільним" і заявив, що подальші переговори "залежать від ситуації на полі бою, зокрема в Курській області".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 10:55