Ллойд Остін. Джерело: соцмережа Х

У США зробили заяву щодо операції України у Курській області

Очільник Пентагону Ллойд Остін зміг краще зрозуміти цілі операції України в Курській області Росії після розмови з міністром оборони Рустамом Умєровим. 

Про це повідомила речниця Пентагону Сабіна Сінгх, пише "Радіо Свобода".

За її словами, Остін провів розмову з Умеровим стосовно військових операцій українських військових та обговорив постійну підтримку з боку союзників задля забезпечення нагальних потреб України у військовій сфері. 

"Президент Зеленський днями говорив про українські цілі в Курській операції, тому я не маю нічого, аби надати більше, ніж це. Від розмови з міністром Умеровим глава Пентагону справді краще зрозумів, чого українці там намагаються досягти, але я не можу надати більше деталей", — наголосила Сінгх.

Зазначимо, що, за даними видання The Economist, Збройні сили України готувались до операції в Курській області Росії, тримаючи це в секреті від західних союзників. Згодом це підтвердив президент України Володимир Зеленський.

"Ще кілька місяців тому багато хто у світі, якби почув, що ми плануємо саме таку операцію, сказав би, що це нереально і що це — перетин нібито "найбільш червоної" з усіх червоних ліній, які є в Росії. Саме тому, власне, ніхто й не чув про таку нашу підготовку", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що українські сили продовжували незначне просування в Курській області 19 серпня на тлі боїв, що продовжуються, по всьому українському виступу в цьому районі. Водночас, за словами президента Володимира Зеленського, українські сили станом на 19 серпня контролюють уже понад 1 250 квадратних кілометрів території. Це 92 населених пункти у Курській області Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 09:57