Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW повідомили про просування Сил оборони в Курській області та вказали напрямки (мапа)

Українські сили продовжували незначно просуватися в Курській області 19 серпня на тлі боїв, що продовжуються, по всьому українському виступу в цьому районі. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Геолокаційні кадри, опубліковані 19 серпня, показують, що українські сили просунулися у Вишнівці (на південний захід від Короневого та за 14 кілометрів від міжнародного кордону). Міністерство оборони Росії заявило, що російська авіація та артилерія завдали удару по українських силах, які діють поблизу Вишнівки, потенційно мовчазно визнавши, що українські сили просунулися у районі. 

Відомий російський мілблогер, пов'язаний з Кремлем, стверджував, що українські сили також просунулися в Російському Порічному (на північний схід від Суджі та за 17 кілометрів від міжнародного кордону), на схід від Агронома (трохи на схід від Суджі та за 15 кілометрів від міжнародного кордону) і на схід від Спального (на південний схід від Суджі та за 5 кілометрів від міжнародного кордону). Російське міноборони заявило, що російські війська відбили спроби українських диверсій та розвідки на південь від Скрилівки та Шептухово (обидва на північний схід від Коренево та за 22 кілометри від міжнародного кордону), а інші російські джерела заявили, що бої продовжуються в районі Коренево (трохи на схід від Коренево), західної Суджі та Мартинівки (трохи на північний схід від Суджі).

Станом на 20 серпня ЗСУ просунулись в Курській області

Мапа: ISW 

Російські мілблогери також заявили, що зіткнення продовжуються вздовж міжнародного кордону в районі Тьоткіно. Повідомляється, що підрозділи російської 810-ї морської піхотної бригади (Чорноморський флот [ЧФ]) діють поблизу Ольгівки, підрозділи чеченської групи спецпідрозділу "Аїда" Ахмата, як повідомляється, діють у Суджі, а розвідувально-ударна рота "Варяг" 155 морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ) діє в Курській області. Повідомляється, що підрозділи російського гірничо-шахтарського батальйону "Фенікс", які, як повідомляється, станом на кінець травня 2024 року діяли в районі Часового Яру, діють поблизу Мартинівки.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що можливість проведення мирних перемовин між Росією й Україною виключена після того, як українські сили розпочали бойові дії в Курській області Російської Федерації.

Нагадаємо, 19 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про поточну ситуацію на фронті. Особливу увагу приділили Курській області та Донбасу.

За словами президента Володимира Зеленського, українські сили станом на 19 серпня контролюють уже понад 1 250 квадратних кілометрів території. Це 92 населених пункти у Курській області Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 07:57