Фото: tvc.ru

В ISW пояснили, як події у Курській області вплинули на стабільність режиму Кремля

Реакція Кремля на вторгнення України в Курську область наголосила на тому, як внутрішні пріоритети Кремля все більше орієнтуються на стабільність режиму, особливо за останній рік. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Російське опозиційне видання "Важливі історії" повідомило 19 серпня, що реакція президента Росії Володимира Путіна на "ситуацію з Курськом" виявила певні зрушення у владній вертикалі Кремля, чимало яких відбулися протягом останніх кількох місяців. Путін призначив помічника президента Олексія Дюміна курувати "контртерористичну" операцію проти українських дій у Курській області, що, як зазначили "Важливі історії", означає, що Путін не довіряє російському генеральному штабу і міністерству оборони Росії (які теоретично є органами, що відповідають за оборонні військові дії) і покладається на людей, яким він особисто довіряє. 

Як повідомляється, інсайдерське джерело повідомило "Важливим історіям", що Дюмін тепер перебуває в конфлікті з представниками адміністрації президента Росії, що ще раз говорить про те, що Путін продовжує об'єднуватися з тими, хто має його особисте розташування, шляхом чиновників, які технічно кращі підходять для певних посад. "Важливі історії" також посилалися на джерела, знайомі з російськими службами безпеки, стверджуючи, що голова Федеральної служби безпеки (ФСБ) Олександр Бортніков "покине свою посаду цього року", і припускаючи, що його потенційною заміною може стати Владислав Меньщиков, голова контррозвідувальної служби ФСБ, чи Сергій Корольов, перший заступник Бортнікова. 

Російський журналіст-розслідувач Андрій Солдатов зазначив, що ФСБ загалом змістила свій мандат з контролю над російськими олігархами на контроль над російськими військовими та військово-промисловим комплексом, а також на протидію "диверсантам та терористам", а "Важливі історії" повідомили, що кілька давніх російських економічних олігархів також поступово втрачають свій вплив у ширшій вертикалі влади Кремля.

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Також аналітики ISW зазначали, що російський диктатор Володимир Путін і Кремль майже напевно спробують повернути собі російську територію в Курській області, яку захопили українські війська, оскільки українська окупація російської території, що триває, стане стратегічним ударом по багаторічних зусиллях Путіна зі зміцнення спадщини російської стабільності, безпеки та геополітичного відродження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 06:57